Blog

''Večino stvari se da povedati v parih vrsticah.'' -Enzo Ferrari

Drift seansa v LJ

Racegasmic drift poligon Ljubljana

V nedeljo, 23. 10., je Racegasmic organiziral zagotovo enega zadnjih letošnjih treningov. Na standardnem mestu, torej drift poligonu v Ljubljani, se je tokrat zbralo lepo število voznikov in gledalcev iz različnih koncev Slovenije.

Prisotnih je bilo več uveljavljenih imen slovenske drift scene. Med vozniki sta se tako znašla denimo Matjaž Podboršek (tokrat v Audiju sina Blaža) in Simon Novak, svoj atraktivni novi dirkalnik pa je testiral tudi Gregor Sedlar. Med gledalci smo našli še Uroša Berdajsa in Aleša Pogačarja, morda pa smo koga tudi spregledali, saj je bilo navzočih kar nekaj. Lepo je bilo videti na poligonu številne mlade voznike, glede na nekaj pokazanih spretnosti pa se za prihodnost slovenskega drifta ni treba bati. Več v videu.

Adria Drift Series, Rd. 2 – Krško

Raceland, Krško, 29. 05. 2016

2. dirka 2. sezone drift serije ADS je zadnjo majsko nedeljo poskrbela za zvočno kuliso in dimne oblake v Krškem. Zmago je odnesel Madžar Ferenc Cserep (BMW E46), ki je bil v finalu boljši od lanskega prvaka serije Uroša Berdajsa (BMW E36 compact M3). Tudi na 3. mestu se je znašel slovenski drifter, Matjaž Podboršek, ki je naposled le prišel do odmevnejšega rezultata s svojo prepoznavno oranžno Ford Sierro RS.

Dirko je zaznamovala tudi odsotnost nekaterih hrvaških drifterjev, npr. obeh Pavičićev in Jureta Poljaka, ki svoje S14,5 2JZ silvie ni uspel pravočasno pripraviti, je pa v izposojeni silvii tokrat vozil Igor Tabak, a se z avtom zaenkrat še nista najbolje ujela.
Izpostaviti velja tudi nastop Anke Klein (BMW E36 M3), avstrijske drifterke “srednjih let,” ki je vsekakor zanimiva pojava, kakor tudi prvenec Gašperja Vrtačnika (BMW E36 compact), ki je prvič oblekel naš QSP kombinezon. V drugi barvi ga nosi tudi Štefan Ozimek (BMW E36 [...]

Adria Drift Series, Rd. 1 – Zagreb

Oryx centar Mičevec, Zagreb (Hrvaška), 24. 04. 2016

24. aprila se je v hladnem Zagrebu pričela 2. sezona Adria Drift Series. Zmago je slavil domačin Karlo Pavičić (BMW E46 M3 turbo), ki je v finalu premagal slovenskega asa Uroša Berdajsa (BMW E36 compact M3), tretje mesto pa je osvojil pravzaprav osmoljenec dneva, hrvaški drifter Igor Tabak (BMW E36 turbo), ki je cel dan vozil vrhunsko, a ga je boljše uvrstitve stala napaka v polfinalu…

Brzina.si je bila seveda prisotna.

 

IMG_5354 IMG_5355

Srečno 2016!

Želimo vam vse najlepše v prihajajočem letu!

Brzina.si ekipa vam želi srečno 2016, naj bo polno sreče, zdravja, ljubezni, veselja in uživaških kilometrov!

 

2015 v teku

2015 In Motion - video poročilo naših prvih 6 mesecev obstoja

Kako hitro čas leti, Brzina.si je z vami že pol leta!

S prisotnostjo na več avtomobilsko obarvanih dogodkih se nam je nabralo nekaj video gradiva, ki smo ga združili z našimi slabimi sposobnostmi montaže videa in tole je končni rezultat. Potrudili se bomo, da bodo naši videi v prihodnosti občutno boljši in vključevali tudi več bolj resne “akcije,” pri tem pa nam lahko tudi pomagate, in sicer z nakupi na naši spletni strani ter z ogledi, komentarji in delitvami videa, kakor tudi z všečkanjem naše facebook strani Brzina.si. 🙂 Hvala!

 

Verjetno vsi avtomobilski navdušenci vemo, koliko časa, trdega dela in denarja je potrebno vložiti v avto, ki ga kupiš kot projekt. Usoda dotičnega BMW E36 je hotela, da se znajde v rokah navdušenca nad driftom in tako je bil avto kompletno razstavljen, nato pa se ga je kleparsko in ličarsko uredilo, pri čemer se je marsikaj tudi fabriciralo (poširjeni blatniki, reže za hlajenje itd.), temeljito predelalo podvozje in zamenjalo motor, ki je bil pred vgradnjo še kompletno obnovljen. Nato je prišla dirkaška notranjost, ki poleg dirkaških sedežev in volana zajema seveda tudi hidravlično ročno, shortshifter in ostale na prvi pogled manj opazne, a zelo pomembne komponente.
Trenutno je avto praktično končan – manjkajo še letvice na boku in nekaj malenkosti ter nalepke, ki bodo poživile belo zunanjost. Brzina.si je priskrbela nekaj delov pri izdelavi tega dirkalnika, ta pa bo ponosno nosil naš logotip in napis (na te slike bo potrebno še malo počakati).

Ko [...]

McLaren F1

Superšportnik, posebnež, rekorder - legenda.

Kdorkoli se spomni vsaj dela 90-ih let prejšnjega stoletja in/ali avtomobile loči vsaj malo bolje, kot le po barvah, zagotovo pozna McLarna F1. Legendarni superšportnik, ki je pretresel avtomobilski svet in premaknil številne meje mogočega, ima za sabo tudi zgodbo, ki je dostojna njegovega slovesa. Od težav pri stvaritvi in razvoju avtomobila, preko obsedenosti z detajli in skrivnostnosti projekta do dirkaških uspehov, statusa legende in sedmih ničel ob evrskem ali dolarskem znaku na zadnjih kupoprodajnih pogodbah, avtomobil je izreden v vseh pogledih.

IMENA

Ime McLaren F1 torej poznamo praktično vsi. V isti sapi se zelo pogosto omenjata še vsaj dve imeni – Gordon Murray in Peter Stevens. Prvi je pravzaprav oče avtomobila, zasnoval je koncept zanj in prepričal svojega šefa, Rona Dennisa, da odobri projekt, nato pa je v zgodbo vključil še Stevensa, ki je poskrbel tako za zunanji, kakor tudi za notranji dizajn avtomobila. Kljub tesni povezanosti celotne zgodbe s formulo [...]

Brzina.si na družbenih omrežjih

Like, Subscribe, Follow.

Brzina.si stran na socialnem omrežju Facebook je v dobrih 24 urah obstoja že dobila več kot 100 lajkov! Hvala vsem!
Lajkajte jo tudi vi in uživajte v dobrih slikah, bodite na tekočem z novicami in ponudbami ter spremljajte naše unikatne projekte, ki jih ne bo manjkalo.

Klikni tukaj za preusmeritev na stran Brzina.si na Facebooku  

Vsi tisti, ki nimate Facebook profila – ne skrbite. Blog bo enako zanimiv, pester, naši projekti pa bodo tu predstavljeni tudi bolj detajlno.

Kmalu bomo postali aktivni tudi na Youtubu in Instagramu. Stay tuned.

 

Wilma Project, BMW E36

Rojstvo dirkalnika

Čez vikend smo prisostvovali pri prvem vžigu bodočega dirkalnika. Mlada ekipa z lastnikom avtomobila na čelu že dolgo dela na projektu, poimenovanem Wilma, ki je sanjska verzija priljubljenega BMW-jevega modela serije 3 z oznako E36 v očeh njenega očeta in lastnika.

Daljša zgodba z bogatimi informacijami bo objavljena, ko bo Wilma že začela dobivati končni izgled, zaenkrat pa le uživajte v zvoku unikatnega strokerja z ITB-ji.

Mille Miglia

Sprehod skozi zgodovino 1000 milj dolge dirke čez Italijo...

Včeraj, 14. maja, se je začela letošnja izvedba slovite Mille Miglia (MM). Danes dirka – če ji sploh še lahko tako rečemo – sicer nima pravega tekmovalnega naboja, temveč gre za parado, ekshibicijo in marketinško aktivnost, a temu ni bilo vedno tako. Včasih je ta vzdržljivostna preizkušnja na sever Italije privabila največja imena avtomobilskega sveta in na tej dirki so se rojevale, kalile in umirale legende…

ZAČETKI

Z letom 1922, ko je svoja vrata  nedaleč od Milana odprlo legendarno dirkališče Autodromo Nazionale di Monza, (ki še danes gosti pomembne dogodke, med katere spada npr. Velika nagrada Italije za prvenstvo Formule 1,) so se tja preselile tudi vse najpomembnejše italijanske dirke. Razočarani nad tem dejstvom, so se v začetku decembra leta 1926 v Milanu v tedanji Kraljevini Italiji sestali pomembni možje, ki so želeli vrniti dirke na najvišjem nivoju v mesto Brescia na severu države. Zaradi takratne pomembnosti prestolnice – Rima – od koder je [...]

Pozdravljen, svet!

Brzina.si je tukaj!

Novo ime na slovenski avtomobilistični sceni, Brzina.si, je pravo mesto za vse, ki nam avto pomeni več kot le prevozno sredstvo od točke A do točke B. V naši spletni trgovini lahko vsak avtomobilski navdušenec najde kaj zase in za svoj avto, pa naj bo čistokrvni dirkalnik, športni daily driver, luksuzni GT, avtocestna križarka, mestni malček, družinski enoprostorec ali off-road pošast. Ponujamo izdelke visoke kvalitete po dostopnih cenah, saj želimo svoj svet visokih hitrosti približati čim večjemu številu avtomobilskih navdušencev.

A Brzina.si je več kot spletna trgovina, saj je svet visokih hitrosti veliko večji. Spremljajte naš blog, ki bo poln zanimivih prispevkov iz sveta avtomobilizma in novic, ki jih enostavno ne smete zamuditi. Ne pozabite tudi na naše avtomobilske projekte, ki bodo pestri, raznoliki in unikatni – absolutno pa nori.

Obljubljamo še, da bomo dali od sebe svoj maksimum za razvoj državne in regionalne avtomobilistične scene ter motoršporta. Prisotni bomo na različnih eventih, vodili pa [...]

    Back to top